News

JP Politiken


JP/Politikens Hus vælger GigaAccess

Politiken har netop etableret et professionelt tv-studie, som skal producere nyhedsudsendelser, serielle dokumentariske formater og magasinprogrammer. Dagbladet skal have opdateret tv-profil og er derfor i gang med at lægge en ny strategi for sin web-tv-platform. Redaktionen er ved at blive sammensat af kompetente medarbejdere, og det tekniske setup er kommet på plads i et samarbejde mellem koncernens egen it-afdeling og flere leverandører – herunder GigaContent.


Tv-studie i glas
Rasmus Thygesen er IT-ansvarlig på Politikens redaktion og har været teknisk medansvarlig for opbygningen af tv-studiet hos mediehuset. Han fortæller: ”Vi har været en lang proces i gennem, som startede med selve byggeprojektet – et tv-studie lavet af rammer i glas og placeret midt inde i det gamle pakkeri, hvor reaktionen i dag holder til. Vi havde en leverandør til at levere og installere studieteknik, og i tilbudsfasen blev vi opmærksomme på, hvor vigtigt det er at vælge en god forbindelse til at sende signalet igennem.”


Bedre forbindelse
”Vi valgte at bruge Giga Access fra GigaContent, fordi vi her kunne få direkte forbindelser til blandt andet TV2, og samtidig kunne vi få muligheden for få hurtige forbindelser fra udvalgte punkter såvel nationalt som internationalt. Vi har tidligere brugt en såkaldt QuickLink-løsning for at kunne sende live til eksempelvis TV2,  men med GigaContents direkte linjer via fibernettet, kan vi opnå en bedre og hurtigere forbindelse og bedre kvalitet på signalet”, afslutter Rasmus Thygesen.