News

Børsen Play

Kundecase: Børsen Play

”Børsen har lavet et nyt studie, hvor der produceres fra. Studiet er fuldt automatiseret og afvikles af en person. Det er muligt, at lave gennemstillinger via GigaContent-forbindelser, LiveU og Skype. Desuden kan vi have gæster i studiet i en 3 kamera-produktion”, fortæller Dagbladet Børsens chefproducer Kim Kruse.

 

Velkommen til Børsen Play

Dagbladet Børsen har netop lanceret deres nye satsning Børsen Play, som GigaContent har været leverandør til. GigaContent i forbindelse med lanceringen talt med Kim Kruse, der er chefproducer på Børsen Play. Kim Kruse var den første person med tv-erfaring, der blev hentet ind for at virkeliggøre ønsket om, at kunne udbyde en on demand-tjeneste med videoklip om investornyheder. Han har en baggrund inden for traditionelt flow-tv. En branche han har været beskæftiget i snart 25 år inden for produktion og salg. Til dagligt er Kim Kruse producer og ansvarlig for udtryk, teknik, producere og billedkoordinatorer. Og så producerer han også selv til Børsen Play.

 

Fra aftale til færdigt indhold på få minutter

Den største udfordring ved etableringen af Børsen Play har været, at forstå og dernæst få skabt en produktion, som passer til det forbrug af nyheder, som seerne har. ”Vi overvejede, hvordan formatet skulle være, og havde som krav, at det skulle være foreneligt med høj produktivitet, lille bemanding og stor fleksibilitet både i produktion, men også som slutprodukt for brugeren. Vi fandt ud af, at både etablerings- og driftsomkostningerne ville være lavest, hvis vi skabte en løsning med et centralt studie, hvor vi kan stille om til alle kilder, både professionelle og private. Dette er lykkedes, og i dag laver vi problemfri gennemstillinger til eksterne kilder. Vi kan have et færdigt produceret videoklip med ekstern gæst i vores app, blot få minutter efter aftalen er indgået med gæsten”, forklarer Kim Kruse.

 

Fra den spæde ide om Børsen Play til det første færdige videoklip

”Det har været en lang rejse at få ideen om Børsen Play til at blive til videoklip. Vi har haft konsulentbistand, og lavet en del seminarer for at forstå formidling af denne type indhold og ikke mindst hvem målgruppen for denne type indhold er. Den tekniske proces har kun kunnet lade sig gøre ved, at vi valgte at indgå et strategisk partnerskab med nogen, som allerede har erfaring med at levere tilsvarende eller større tekniske løsninger”, forklarer Kim Kruse og fortsætter, ”GigaContent lå lige for, da de fleste af vore kilder allerede har GigaContent, og det signal vi får her, er af høj kvalitet og stort set uden delay”.

 

Nyheder på en helt ny måde

Indtil videre har, kan Kim Kruse berette, at de kun har modtaget positiv feedback, ”vi mener at vi har startet en tjeneste, som der ikke er der i forvejen, og leverer nyheder på en helt ny måde, i en kvalitet som kendes fra traditionelt tv, men med de muligheder for brugertilpasning vi kun kender fra Internettet”, slutter han af.

 

Det har GigaContent leveret til Børsen Play

1 Gbit/s Transmissionslinje via GigaContent fibernetværk

Decoder (returlinje)

Intercom (2 kanals, 2 vejs)

Adgang til GigaContents GigaBooking værktøj (on-line)

 

Du kan se Børsen Play her.